مچینگ در بورس کالا چیست؟ (خرید کالای مازاد عرضه)
مچینگ یا خریداری از کالای مازاد معاملات در بورس کالا به فرایندی میگویند که در صورتی حجم عرضه شده کالای مورد نظر در تالار معاملات بورس کالا تماما مورد معامله قرار نگیرد و بخشی باقی بمانده و معامله نشود، این کالا با قیمت پایه در سیستم مازاد عرضه و یا مچینگ قرار می گیرد. میتوان کالای مازاد عرضه را در ساعات پایانی عرضه و حتی روز بعد از عرضه نیز خریداری نمود.
شرایط مچینگ بورس کالا
وظیفه ی عرضه کننده در مچینگ این است که سیستم مازاد عرضه را تا پایان روز عرضه باز نگه دارد، اما پس از پایان این زمان، در اختیار عرضه کننده است. معاملات در سامانه مچینگ، با قیمت پایه است و دیگر بین خریداران، در این سامانه رقابتی برای خرید محصولات موجود، انجام نمیشود. به این معنا که در صورتی که در پایان زمان زرد، در قیمت پایه، مقدارعرضه بیش از مقدار تقاضا باشد، مازاد کالا وارد مچینگ می شود و با همان نرخ، کارگزاران می توانند مازاد کالا را پس از تالار معامله کنند.
نحوه مشاهده اطلاعیه عرضه های مازاد
جهت بررسی و اطلاع از کالاهای موجود در سیستم مچینگ و کالاهایی که بصورت مازاد عرضه با قیمت پایه قابل خریداری هستند میتوان از وبسایت بورس کالا به نشانی https://www.ime.co.ir/mazad.html استفاده نمایید.
مراحل انجام خرید کالای مازاد عرضه
جهت ثبت سفارش مچینگ بصورت تلفنی با کارگزاری خود تماس گرفته و سفارش خرید خود را اعلام مینمایید. معامله گر پس از بررسی و ثبت سفارش شما را از انجام معامله باخبر میسازد. پس از این که خرید نهایی شد، وجه مسدود شده از حساب مشتری به حساب کارگزاری منتقل می گردد. سایر مراحل تسویه و تحویل کالا مانند خرید های معمول و طبق روال انجام خواهد شد.
مجینگ در واقع به معنی جوش دادن معامله یا جفت شدن قیمت درخواستهای خرید و فروش تا یک معامله صورت گیرد.
صدور صورتحساب
پس از این که معامله انجام شد، کارگزاران کالا را به مشتری اختصاص داده و پس از آن، صورتحساب خرید را با درج مشخصات کالای خریداری شده، مهلت تسویه، مبلغ معامله و محاسبه کارمزدهای مربوطه، مالیات بر ارزش افزوده و معرفی شماره حساب ها جهت واریز الباقی مبلغ معامله برای مشتری صادر می نماید.
تسویه مشتری
مشتری موظف است پس از صدور صورتحساب، حداکثر تا ساعت ۱۲:۰۰ سه روز کاری بعد، اقدام به تسویه مبلغ باقی مانده نماید و فیش های واریزی را برای کارگزار ارسال کند و باربری و محل تخلیه را اعلام نماید اما چنانچه به هر دلیلی تسویه حساب نکند، در اینصورت مشمول پرداخت جریمه تاخیر می باشد.
مزایای مچینگ
در سیستم خرید مازاد عرضه محاسنی برای خریداران محصولات از بورس کالا وجود دارد که بصورت مختصر بیان میکنیم.
1- خریداران کالا میتوانند راحت تر اقدام به خرید کالا از بورس کالا نمایند.
معایب سیستم مچینگ
منتقدین این روش مشکلاتی را برای روش فروش مازاد عرضه بیان میدارند. از جمله معایب این روش را در زیر مطالعه میفرمایید.
در مقاله ای از سایت اقتصاد آنلاین معایب مچینگ بازار فولاد را مورد بررسی قرار داده اند. در صورتی که شما هم در این خصوص نظری دارید خوشحال خواهیم شد در پایین صفحه قسمت نظرات سایت پرشیا بورس با ما در میان بگذارید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
6 برند برتر پروفیل و لوله تهران
منظور از بازار کارا دقیقا چیست؟
نحوه خرید خودرو از بورس کالا + قیمت اتومبیل در بورس
نحوه خرید لاستیک خودرو از بورس کالا + قیمت تایر ماشین در بورس
اشتباهات سرمایه گذاران مبتدی برای سرمایه گذاری در بازار بورس
۵ تفاوت اوراق تسه بانک مسکن و بانک ملی برای دریافت وام خرید خانه
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
#مچینگ
یا مازاد عرضه چیست ؟؟
در صورتی که تمامی حجم عرضه شده کالا در تالار معاملات بورس کالای ایران توسط خریداران ، خریداری نشود مقدار معامله نشده ، در سیستم مچینگ یا مازاد عرضه در دسترس خواهد بود.
محصول به قیمت پایه اعلامی در اطلاعیه عرضه معامله خواهد شد و امکان رقابت قیمتی وجود نخواهد داشت.
عرضه کننده موظف به باز نگه داشتن مازاد عرضه تا انتهای روز معاملاتی بوده ولی برای روزهای بعد از عرضه در اختیار عرضه کننده میباشد.
جهت ثبت سفارشات مازاد عرضه یا مچینگ حتما بصورت تلفنی 02184076000 یا از طریق واتس اپ هماهنگ نمایید.
جهت اطلاع از کالاهای دارای مازاد عرضه میتوانید از سایت زیر کمک بگیرید
https://www.ime.co.ir/mazad.html